Tort de inghetata


Aceasta este o varianta usoara de tort de inghetata, facut cu inghetata cumparata, nu de la zero. Practic este o combinatie de diverse arome de inghetata, puse in straturi si cu adaos de ce vreti voi. Posibilitatile sunt nelimitate!

INGREDIENTE:

 

3 litrii de inghetata

200 gr biscuiti oreo

75 gr unt 

migdale

alune

nuga

MOD DE PREPARARE:

 

Inghetata se scoate din congelator si se lasa un pic sa se inamoaie, trebuie sa puteti sa o amestecati cu o lingura si sa o turnati in tava. Din biscuiti Orea sfaramati si unt topit se face un blat care se preseaza cu fundul unui pahar intr-o forma cu margine detasabila. Se potfolosi si biscuiti digestivi, sau piscoturi, sau resturi de blat de tort etc. 

Se toarna un prim strat de inghetata si se aduga ceva topping, in cazul de fata migdale maruntite si apoi se lasa la congelator sa se intareasca unghetata. Se toarna apoi al doilea strat de inghetata cu alt topping, aici cu nuga taiata cubulete. Se lasa din nou la congelor. Se mai adauga un strat de inghetata si topping si se poate repeta de cate ori vreti sau aveti loc in forma. Eu peste al treilea strat de inghetata am pus si bucati de Oreo pentru decor. Se lasa din nou in congelator pana se intareste si apoi se poate servi. Inainte de servire am decorat cu sos de ciocolata. 

Puteti folosi orice combinatie de aroma de inghetata si toppinguri, inclusiv picaturi de ciocolata sau fructe proaspete sau confiate,