Clatite cu ricotta


Ce faci cand gasesti in frigider o cutie de ricotta care expira maine? Faci clatite :)). De fapt e ok si daca a expirat acum 1-2 zile :))

INGREDIENTE:

 

450 ml lapte

300 gr faina

25 gr zahar

250 gr ricotta

1 oua

zeama de la 2 lamai

coaja de lamaie

1/2 plic praf de copt

1/4 plic amoniac

sare

esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Intr-un castron se amesteca laptele, oul, zaharul, ricotta, zeama si coaja de lamaie, sarea si esenta de vanilie. Se amesteca cu un tel. Se amesteca faina cu praful de copt si amoniacul si se cern peste prima compozitie. e omogenizeaza cu un tel, doar cat sa nu aiba cocoloase. Nu trebuie amestecat prea mult. Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putin lapte. Trebuie sa "curga".

Se incinge o tigaie si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule. Se toarna gramajoare de aluat,avand grija sa nu se atinga una de alta. Cand incep sa formeze basici pe suprafata se pot intoarce si se mai prajesc 1-2 minute si pe partea cealalta. Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare rand de clatite. Puteti sa omiteti uleiul, pentru a fi mai dietetice, dar nu vor mai fi asa gustoase si vor fi mai uscate.

Pe masura ce le fac, le pun pe o tava, in cuptorul pornit la minim, doar sa se pastreze calde pana sunt gata toate.

 

Eu din aceste cantitati obtin 32 de clatite. Sunt multe, dar reteta are un singur ou, asa ca e cam greu de impartit. 

 

O idee este sa puneti jumatate din ele la congelator. Le puneti pe o tava in congelator intr-un singur strat, sau in 2 dar cu folie intre ele, cam o ora, acoperite cu folie alimentara, sa se congeleze, apoi le puneti una peste asta, le infasurati in folie alimentara si le pastrati in congelator. Si intr-o dimineata o sa aveti un mic dejun delicios fara efort :))