Briose cu cacao si dovlecel


Asta este o reteta excelenta pentru a da copiilor legume fara sa stie :). O brioasa pufoasa, cu gust de ciocolata....si plina de dovlecel :). Eu nu am gasit alta forma de a da copiilor dovlecei.

INGREDIENTE:

 

350 gr dovlecel ras

200 gr faina

60 gr cacao

120 gr zahar

120 ml ulei

120 ml lapte

2 oua

sare

esenta vanilie

praf copt

amoniac

MOD DE PREPARARE:

 

Super usor de preparat, la fel ca orice alta briosa. Intr-un castron se amesteca bine ingredientele uscate: faina, cacao, zahar, sare, praf de copt, amoniac. In alt castron se amesteca uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie. Se adauga si dovlecelul ras si se omogenizeaza.

Se toarne ingredientele uscate peste cele umede (nu invers, ca ar ramane praf neincorporat pe fundul castronului)si se amesteca cu o spatula, doar pana la omogenizare.

Se umplu formele de briose, eu folosesc pentru asta o lingura de inghetata. Este o compozitie umeda si grea care nu va creste foarte mult, asa ca puteti sa umpleti destul de mult formele. Eu din cantitatea aceasta fac 12 briose.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de aprox 25 de minute.