French toast cu banane si ciocolata


Daca va treziti intr-o dimineata si va intrebati ce bomba calorica ati putea sa pregatiti pentru micul dejun, asta e raspunsul! Si asa french toast-ul ingrasa numai cand ii pronunti numele :). Daca ii mai adaugi si banane si ciocolata, o sa incepi ziua minunat!

INGREDIENTE:

 

paine 

lapte

zahar

oua

unt

scortisoara

banane

ciocolata

 

Le "masurati" din ochi pornind de la cate felii de paine folositi :).

MOD DE PREPARARE:

 

Asta este una dinte putinele retete pe care le fac din ochi. Incepeti cu paine. E de preferat sa folositi o paine mai tare, nu proaspata, daca aveti o paine cu maia sau o paine taraneasca si mai bine. Si sa ii decupati coaja la fiecare felie. Este o diferenta foarte mare, in bine.

Intr-un castron amestecati oua cu lapte si zahar. Eu adaug lapte si smantana de frisca. Ca sa fie treaba-treaba! Si putina vanilie si scotisoara, dar asta tine de gustul fiecaruia.

Inmuiati painea in acest amestec pe ambele parti si prajiti in unt cu putin ulei. Nu doar unt ca se arde prea repede.

Separat sa aveti pregatita ciocolata, eu folosesc dropsuri de ciocolata pentru cofetarile, se topesc mult mai frumos si sunt mai usor de folosit si bananele taiate felii. Sa fie coapte bine bananele.

Scoateti o felie de paine din tigaie, presarati ciocolata peste painea fierbinte, apoi puneti banane si inca un strat de ciocolata. Si o felie de paine fierbinte deasupra. Caldura painii va topi ciocolata.

Si gata! Pofta buna!