Cake Pops


Sunt o multime de motive pentru care sa iubesti cake-popes-urile! Sunt frumoase, colorate, gustoase, decorative, previn risipa. Copiii mai ales le iubesc. Si au mare succes la candy bar-uri. Mie imi plac pentru ca pot sa fac ceva util cu resturile de blat si crema de la torturi.

 

Sunt 2 modalitati de baza pentru a obtine cake pops. Fie prin amestecarea blatului de tort cu o crema, fie prin coacerea unui aluat gen de briosa in forme speciale. Dupa ce obtineti "bilele" printr-una din cele 2 metode, procesul tehnologic este la fel.

Si daca vreti sa fiti ingeniosi puteti sa puneti si biscuiti sau bezele pe bat ca sa faceti un "buchet" asortat de dulciuri haioase.

 

INGREDIENTE:

Blat de tort/pandispan

Crema de tort/crema de branza/nutela

 

MOD DE PREPARARE:

Restuile de blat de la tort, sau de la prajituri, sau un pandispan neterminat, sau o briosa ramasa se sfarama cu mana intr-un castron. Se adauga 1-2 linguri de crema ramasa de la tort, sau crema de branza sau nutela. Se amesteca bine cu mana. Trebuie sa putem sa forma bilute care sa nu se destrame. Daca nu se leaga bilutele, mai adaugati putina crema. Daca ati pus prea multa crema, mai adaugati blat.

"Aroma" este in functie de ce blat si crema aveti sau ce doriti sa obtineti. Puteti sa adaugati o esenta care sa se potriveasca cu cele 2 ingrediente principale. In imaginile de mai jos am folosit 2 feluri de blat umed ramas de la torturi si crema de unt ramasa.

Formati cu mana bilute de dimensiuni egale si cat mai rotunde si netede. Daca vreti, puteti sa le cantariti, cam 15 gr ar fi ideal. Nu le faceti prea mari pentru ca vor cadea de pe bat.

Pentru decor topiti ciocolata la microunde cu o picatura de ulei. Folositi un pafar cat mai ingust si inalt in care sa incapa bomboana. Cel mai bine se preteaza ciocolata tip cuvertura sau cea gen candy melts, special facuta pentru asta. Trebuie sa fie o ciocolata care se usuca repede si nu se topeste la temepratura camerei. Daca folositi ciocolata normala, cea neagra se comporta cel mai bine. Cea cu lapte si cea alba tind sa se topeasca la temperatura camerei si sa curga.

Mai intai inmuiati batul in ciocolata si infigeti-l in bomboana. Cam pana la jumatatea acesteia. Bagati bomboanele pe bat in congelator 15 minute, ca sa se lipeasca bine de bat.

Apoi scufundati fiecare bomboana pe bat in ciocolata, scuturati sa se scurga excesul, decorati cu bombonele daca doriti, cat ciocolata este inca usa, infigeti batul intr-o bucata de polistiren si bagati la frigider sa se intareasca ciocolata.

In ceea ce priveste decorul, posibilitatile sunt limitate doar de imaginatia voastra :))

Daca ramaneti cu mult blat si crema, puteti sa le faceti, sa le puneti pe bat si sa le congelati fara as fie imbracate in ciocolata si decorate. Se bastreaza foarte bine intr-un castron etans.

Si niste idei de decorare