Creme  brule cu cocos


O crema de zahar ars nu tocmai obisnuita, cu lapte de cocos si banane caramelizate. Este o buna modalitate de a folosi galbenusurile ramase de alte retete, cum ar fi macarons sau bezele.

INGREDIENTE:

 

5 galbenuri

200 ml smantana pentru frisca

200 ml lapte de cocos

1 cm ghimbir

100 gr zahar

MOD DE PREPARARE:

 

Aceasta este o modalitate de a folosi galbenusuri ramase de alte retete, plus ca este o aroma neasteptata pentru creme brule.

Frisca lichida si laptele de cocos se pun impreuna intr-o craticioara la foc mic. Se pun si ghimbirul taiat feliute pentru a infuza laptele (daca nu va place aroma de ghimbir, puteti sa omiteti acest pas). Lasati pe foc pana incepe sa fiarba, opriti focul si lasati sa se racoreasca.

Intre timp amestecati zaharul cu galbenusul pana si bateti cu un tel pana obtineti o crema. Scoateti feliile de ghimbir din lapte si turnati incet amestecul racorit peste galbenusuri. Amestecati pana la omogenizare.

Turnati amestecul in vase de ceramica sau ramekins. Puneti vasele intr-o tava mai inalta si turnati apa fierbinte in tava pana la jumatatea vaselor.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 150 grade C pentru aproximativ 50 de minute (in functie de adancimea vasului). Lasati apoi sa se racoreasca si apoi bagati la frigider, acoperit cu plastic, peste noapte.

Pentru decor, inainte de a servi, presarati cu zahar tos si ardeti cu arzatorul. Eu am pus si niste banane pentru decor, acoperite si ele cu zahar caramelizate