Briose cu caise uscate


Cam toate retele de briose functioneaza pe acelasi principiu. Sunt deloc complicate, fara prea multe ingrediente si nu prea ai cum sa dai gres cu ele. Aceasta este o reteta care valorifica fructele uscate ramase prin casa, in cazul de fata niste caise, dar se pot folosi orice fructe uscare.

Este o reteta de "muffins" adica niste briose destul de dense, care merg excelent la un ceai sa ca o gustare. Eu le-am upgradat un pic in poza de mai sus si le-am transformat in "cupcakes" cu frosting de bezea si gem, dar nu asta este menirea lor :).

INGREDIENTE:

 

125 gr faina

1/2 plic praf de copt

75 gr fulgi de ovaz

50 gr faina de migdale

75 gr caise uscate tocate marunt

180 ml lapte

90 gr miere

60 gr unt

1 ou

sare

fulgi de ovaz pentru topping

MOD DE PREPARARE:

 

Este o lista de ingrediente mai lunga, dar nu este nimic complicat la aceasta reteta, plus ca este o reteta destul de sanatoasa, nu contine zahar si puteti sa folosit jumate-jumate faina alba (650) si faina integrala, daca vreti.

Modul de preparare este simplu: intr-un castron se pun faina, praful de copt, fulgii de ovaz, faina de migdale, sarea  si caisele. Se omogenizeaza. In alt castron se amesteca oul, untul topit mierea si laptele. Se omogenizeaza si ele. Se toarna ingredintele umede peste cele uscate si se omogenizeaza cu o paleta. Si cam asta a fost.

Se pune compiztia in tava de briose, in hartiute, nu direct in tava. Eu folosesc o lingura de inghetata ca sa umplu in mod egal formele. Se obtin 12 briose din aceasta compozitie. Ele nu vor creste foarte mult. Daca vreti, puteti sa presarati peste ele fulgi de ovaz. Asta daca nu le puneti si frosting deasupra, ca si una si alta nu prea merge.

Se coc in cuptorul preincalzit le 180 gr timp de aproximativ 25 de minute.

Se scot din cuptor pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Puteti sa le lasati asa sau puteti sa le upgradati putin. Puteti sa le scoateti un pic de miez si sa le puneti inauntru o lingurita de gem de caise. 

Optional puteti sa faceti o bezea elventiana, sa puneti in ea la sfrasit 2 linguri de gem de caise si sa le puneti un mot de bezea pe care eventual sa il si ardeti cu arzatorul pentru un aspect mai deosebit. Dar tineti cont ca acestea sunt mai degraba muffins decat cupcakes, ca urmare sunt destul de dense.