Nu este genul de ches clasic, pufos, mai degraba o prajitura destul de densa. Culmea, este unul din checurile preferate ale copiilor.
INGREDIENTE:
3 oua
200 gr zahar
250 gr ricotta
250 gr faina
1/2 plic praf de copt
sare
esenta de vanilie
100 gr cipsuri de ciocolata
MOD DE PREPARARE:
Oualele se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia isi dubleaza volumul, se albeste si devine spumoasa. Se schimba apoi telul cu paleta si se adauga ricotta si esenta de vanilie. Se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena
Separat se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga peste compozitia de oua si ricotta si de amesteca doar pana la omogenizare, intai cu robotul, apoi cu o spatula. Se adauga si cipsurile de ciocolata si se incorporeaza in compozitie.
Veti obtine un aluat destul de dens, nu ca la majoritatea checurilor. Se poate subtia cu putin lapte.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp de aproximativ 45-50 de minute.
Dupa ce se raceste puteti sa il acoperiti cu zahar pudra.
Prima varianta este copata intr-o forma rotunda, dar arata foarte bine si intr-o forma de chec obisnuita.