Prajitura Creme Ole


Nu ma omora dupa prajiturile facute din prafuri, dar asta este exceptia :). Plus ca si prafurile au merietele lor: retele sunt usor de preparat, nu pera exista sa nu iti iasa, sunt retepe rapide iar gustul de E-uri este imbatabil :).

Prajitura o sa o mai gasiti si sub denumirea de Krem a la Krem, dar mi se pare mai normal sa ii spui Creme Ole, pentru ca ingredientul principal il constituie praful de Creme Ole de la Dr Oetcker.

INGREDIENTE:

 

BLAT: 10 oua

            10 linguri zahar

            2 plicuri Creme Ole de ciocolata

            esenta de cafea (optional)

 

CREMA: 400 ml frisca lichida

                 400 ml lapte

                 2 plicuri Creme Ole de vanilie

                 esenta de vanilie

 

GLAZURA: 200 gr picaturi de ciocolata

                     200 ml frisca lichida

                     30 gr de unt

                     esenta de rom (optional)

MOD DE PREPARARE:

 

Reteta pentru prajitura aceasta este foarte usoara. 

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare, apoi de adauga treptat zaharul si se bat la viteza mare pana se obtine o bezea tare. Se adauga si galbenusurile si se mixeaza in bezea, apoi de adauga praful Creme Ole de ciocolata si se incorporeaza si aceasta. Mie imi place sa adaug si putina esenta de cafea, pentru ca scoate in evidenta gustul de ciocolata, dar o puteti inlocui cu esenta de vanilie sau o puteti omite cu totul.

O tava de cuptor se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna bezeaua, se niveleaza cu o spatula si se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 gr C, timp de 20 de minute.

Crema este si mai simplu de preparat. Smatana si laptele se pun in bolul de la mixer, se toarna deasupra si praful de Creme Ole de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o crema. Incorporati si esenta de vanilie. Important este sa pastrati ratia de lichid la praf, dar lichidil poate fi si in totalitate lapte, sau jumatate-jumatate cum prefer eu, sau orice alta proportie de lapte si smantana pentru frisca.

Ca sa montati prajitura, puneti blatul racit intr-o rama (este un blat umed care nu necesita insiropare), apoi puneti deasupra toata crema si nivelati. Lasati la frigider sa se raceasca bine si sa se intareasca crema putin).

Si mai ramane glazura, care este si ea simpla. Un ganache simplu in care puneti frisca si ciocolata impreuna intr-un castron si topiti la microunde. La final incorporati si unul si (optional) niste esenta de rom. 

Turnati glazura peste prajitur si bagati la frigider sa se intareasca. Taiati prajitura a doua zi.