Suna interesant, nu? :)) Dar nu. nu stie sa vorbeasca, nu stie matematica, dar stie sa isi formeze singura trei straturi de consistente diferite desi tu nu faci decat un fel de supa :)))
INGREDIENTE:
480 gr lapte
5 oua
150 gr zahar
100 gr faina
60 gr cacao
120 gr unt topit
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Dupa cum se poate vedea mai jos, prajitura asta a fost facuta in totalitate de Andrei. Deci este usor de facut!
In primul rand albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Nu veti obtine o bezea in adevaratul sens al cuvantului, dar trebuie sa obtineti o spuma tare.
In alt castron mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc la culoare. Se adauga untul topit si esenta si se mixeaza pana la omogenizare. Se cern impreuna toata faina si cacaoa si se mai mixeaza o data. Apoi se adauga laptele putin cate putin si se mixeaza pana se onogenizeaza compozitia
La sfarsit se incorporeaza treptat, cu o spatula, albusul batut spuma tare. O sa obtineti un fel de supa.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu i-am facut si un guler de jur imprejur pentru ca prajituta a crescut destul de mult. Pentru cantitatile acestea am folosit o tava patrata de aprox 22 de cm, plus gulerul de hartie. Se coace la 165 gr C timp de aproximativ 40-45 de minute.
Si surpriza! Din "supa" rezulta o prajitura delicioasa cu 3 straturi de consistente diferite: un fel de crema tare, un pandispan umed si un pandispan uscat deasupra.