Chec cu lamaie


Dupa mine acesta este unul dintre cele mai delicioase checuri pe care le-am incercat. Gustul de lamaie este absolut delicios si il diferentiaza de restul checurilor clasice. Este ceva gen faimosul lemon cake de la Starbucks sau de la alte cafenele, doar ca muuuult mai bun pentru ca este facut de la zero, fara chimicale si conservanti.

INGREDIENTE:

200 gr faina

1/2 plic praf de copt

coaja de lamaie

sare

120 gr unt

250 gr zahar

2 oua

esentea de vanilie

30 ml zeama de lamaie

120 ml lapte batut

SIROP:
60 ml zeama de lamaie

25 gr zahar pudra

ICING:

125 gr zahar pudra

25 ml zeama de lamaie                                                        15 ml lapte

MOD DE PREPARARE:

 

Untul moale (la temeperatura camerei) se mixeaza impreuna cu zaharu tip de 6-8 minute, pana cand aceasta din urma incepe sa se topeasca. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza pana se incorporeaza. Se adauga si esenta de vanilie si se incorporeaza. Separat se amesteca faina, praful de copt, darea si coaja de lamaie. Peste comozitia de unt si oua se adauga jumatate din faina si se incorporeaza, apoi jumatate din lapte, restul de faina si restul de lapte. La final se incorporeaza si zeama de lamaie. 

Se tapateaza cu hartie de copt o forma de chec si se toarna compozitia. 

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de aproximativ 45-50 de minute. Se scoate din tava de copt.

Sincer, va puteti opri aici si aveti un chec cu gust acrisor. Dar puteti merge si mai depate :). Pasul 2 este sa faceti un sirop din zeama de lamaie amesteca cu zaharul pudra. Apoi, cat checul este inca cald, intepati suprafata acestuia cu o scobitoare (pentru a absorbi mai usor siropul) apoi ungechi checul cu sirop cu o pensula, de mai multe ori, pana se absoarbe tot siropul.

Si aici puteti sa va opriti si sa o sa aveti acum un chec umed delicios. Dar daca ati ajuns pana aici, e pacat sa nu ii faceti si o glazura :). Amestecati zaharul pudra cu zeama de lamaie si un pic de lapte pana obtineti o pasta. Cu cat este mai groasa cu atat glazura va fi mai groasa. Daca este lichida, se va scurge mai usor de pe chec. Dar in orice varianta, checul este la fel de delicios :)