Cookie Dough


Adica pe romaneste aluat pentru biscutiti de mancat crud :). Nu e nimic romanesc la reteta asta, americana 100%, asa ca nu prea ai ce sa traduci la ea. Dar asta este, un alut pentru cookies potin modificat pentru a fi mancat crud. In primul rand fara oua in el, ca sa se poata consuma ca atare. Super simplu de facut si cu adevarat delicios. Se bat copiii pe el, asa e de bun (dar total nesanatos - ca tot ceea ce este delicios, de altfel :)).

INGREDIENTE:

 

250 gr faina tratata termic

250 gr unt

300 gr zahar brun

300 gr picaturi de ciocolata

sare

esenta de vanilie

30 ml lapte

MOD DE PREPARARE:

 

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa preparati termic faina, adica sa o coaceti. Pentru ca faina cruda ppoate sa aiba tot felul de bacterii, e de preferat sa nu o consumati ca atare. Pentru asta puneti faina intinsa pe o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul incins la 180 gr C timp de 10 minute. Lasati-o apoi sa se raceasca.

Untul trebuie frecat bine cu zaharul, pentru ca acesta din urma sa se topeasca. Puteti sa folosit unt la temperatura camerei pe care sa il mixati bine cu zaharul, eu insa prefer sa topesc untul la microunde pentru a grabi procesul de dizolvare a zaharului. Adaugati si esenta de vanilie si mixati pana cand zaharul este topit.

Incorporati sarea in faina si turnati amestecul peste compozitia de unt si zahar si amestecati doar pana la amogenizare. Incorporati si laptele si la final picaturile de ciocolata. 

Daca este mai moale compozitia, lasati-o un pic la frigider, dar nu foarte mult ca sa nu se intareasca de tot.

Mie imi place sa il fac cu zahar brun, dar puteti sa folositi o combinatie de zahar brun si alb, sau doar zahar alb. De asemenea, puteti sa nu adaugati picaturi de ciocolata si sa le incluiti de ex cu sprinckels, sau sa adaugati nuci sau fructe uscate. Sau adaugati si o lingura de cacao in faina pentru cookie dough cu aroma de ciocolata. Posibilitatile sunt nelimitate.

Daca vreti, puteti sa si coaceti aluatul ca sa obtineti cookies, dar nu vor fi cele mai grozave, in primu lrand datorita lipsei oului.