New York Cheesecake


New York, New York....the best cheesecake ever! Serios vorbind, reteta aceasta este absolut fabuloasa!. Clasicul NY cheesecake este copt, dar este cu totul diferit de varianta clasica a prajiturii. Este dens, cremos, fin...absolut superb! Si in combinatie cu un sos de fructe de padure este absolut fabulos.

Blatul


INGREDIENTE:

 

240 gr biscuiti digestivi

120 gr unt topit

MOD DE PREPARARE:

 

Se mixeaza biscuitii intr-un robot de bucatarie sau un chopper, pana se obtine textura nisipului. Se adauga unul topit, se amesteca bine si cu aceasta compozitie se tapeteaza fundul unei tavi cu margine detasabila, tapetata cu hatie de copt pe fund si pe lateral, Se apasa bine biscuitii in tava cu fundul unui pahar, cu o luingura sau cu mana. Se tine tava la frigider pana se prepara crema.

Crema de branza


INGREDIENTE:

 

300 ml smantana pt frisca

4 oua + 1 galbenus

4 lg amidon

800 gr crema de branza

esenta de vanilie

coaja de lamaie

400 gr smantana

240 gr zahar

MOD DE PREPARARE:

 

Se mixeaza crema de pranza cu zaharul pana cand acesta se topeste,  se dauga smantana si smantana lichida pentru frisca si se omogenizeaza. Se adauga ouale, unul cate unul, si amidonul si se mixeaza dupa fiecare. Se mixeaza bine pentru a nu avea cocoloase in compozitie. Se incorporeaza esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Compozitia se toarna intr-o tava cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt si pe fund si pe lateral. Se da la cuptorul preincalzit la 225 gr C timp de 10 minute, apoi se reduce temperatura la 110 gr C si se mai lasa 40 de minute. 

Glazura de smantana


INGREDIENTE:

 

500 gr smantana

coaja de lamaie

4 lg zahar pudra

 

MOD DE PREPARARE:

 

Toate ingredientele se amesteca bine intr-un castron. Dupa cele 40 de minute la 110 gr C, se scoate cheesecake-ul din cuptor, se toarna repede deasupra glazura de smantana si se mai coace inca 10 minute, tot la 110 gr C. Se opreste cuptorul si se mai lasa prajitura in cuptor inca o ora, fara sa se deschida usa acestuia. Dupa o ora se scoate din cuptor si se lasa la temeratura camerei pana se raceste complet. Se pune in firgider pana a doua zi. Se scoate din tava a doua zi.

Topping fructe de padure


INGREDIENTE:

 

750 gr fructe de padure congelate

150 gr zahar

330 ml apa

25 gr amidon 

esenta de migdale

MOD DE PREPARARE:

 

Se pun toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Se aduce compozitia la fierbere si se lasa sa clocoteasca maxim 2-3 minute, apoi se lasa la racit. Se adauga cateva picaturi de esenta de migdale pentru aroma (atentie ca este foarte puternica si daca exagerati va schimba gustul fructelor). Se adauga 1-2 linguri de topping pe fiecare felie de prajitura atunci cand se serveste.