Creme pentru tort


Mai jos este o colectie de creme pe care le puteti folosi in diferite combinatii de torturi. Daca aveti cateva retete de blat si cateva reteta de crema, puteti sa faceti cate combinatii doriti.

Crema cu unt si sirop de zahar (de ciocolata)


INGREDIENTE:

 

200 gr zahar

200 gr unt

200 gr ciocolata neagra

400 gr unt

MOD DE PREPARARE:

 

Zagarul si apa se pun intr-o cratita la fiert. In general, cand faceti sirop de zahar, mai ales in cazul in care cantitatea de zahar este mai mare decat cea de apa, intai se pun in oala apa si apoi zaharul. Cand siropul incepe sa fiarba se lasa cateva minute pe foc pana incepe sa se coloreze, fara sa se arda. Se adauga apoi ciocolata taiata bucatele si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa siropul de ciocolata sa se raceasca pana la temperatura camerei.

Untul la temperatura camerei se pune in mixer si se spumeaza. Este foarte important ca untul si siropul sa aiba aceiasi temperatura. Peste unul spumat se adauga siropul de ciocolata si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema omogena.

Eu folosesc unt norma, dar daca folositi unt fara sare, adaugati si un praf de sare, Scoate in evidenta gustul de ciocolata.

Crema cu cacao si crema de branza (cea mai buna crema de ciocolata :))


INGREDIENTE:

 

1 parte unt

1 parte crema de branza

1 parte zahar pudra

1/4 parte cacao

esenta vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Crema se face cat se poate de simplu: untul si branza la temperatura camerei se mixeaza pana se omogenizeaza. Apoi se adaiga zaharul si se mixeaza la viteaza mare pana cand zaharul este topit in crema si nu se mai simte granulatia acestuia. Apoi se adauga cacao si vanilia si se mixeaza pana la incorporare.

Este o crema absolut delicioasa. Cantitatea de zahar/cacao o puteti ajusta dupa gust.

Pentru un tot mic, dar plin de crema eu am considerat 1 parte = 300 gr

Cantitatile nu conteaza, conteaza doar proportia dintre acestea.

Si asa arata un tort umplut si decorat cu aceasta crema. Practic doar blat umed cu cacao si aceasta crema delicioasa.

Crema de unt cu cacao


INGREDIENTE:

 

220 gr unt

400 gr zahar pudra

60 gr cacao

sare

esenta de vanilie

4 linguri frisca lichida

MOD DE PREPARARE:

 

Nimic mai simplu: untul se mixeaza intai singur pentru a se omogeniza (trebuie sa fie la temperatura camerei). Zaharul pudra se cerne impreuna cu cacaoa si area pentru a elimina cocoloasele, apoi se toarna peste untul mixat si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza. Daca unul este cu sare, puteti sa omiteti sarea in plus. Intai la cea mai mica viteza, pana se incorporeaza, apoi la viteza mai mare. Se incorporeaza si vanilia si frisca lichida pana se obtine consistenta dorita,

Si asa arata un tort cu blat umed de cacao umplut cu aceasta crema delicioasa.