Prajitura cu mere scufundate


Prajitura aceasta este o combinatie intre un pandispna cu mere si mere in aluat :)). Are textura de pandispan, dar merele, fiind jumatati, ocupa o mare parte din prajitura.

INGREDIENTE:

 

200 gr faina

125 gr zahar

125 gr unt

3 oua

1/2 Praf de copt

50 ml lapte

5-6 mere acrisoare

Zeama de ½ lamaie

Stafide/merisoare/nuci

Scoartisoara

Gem de caise

 

MOD DE PREPARARE:

 

Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu ulei o tava cu pereti inalti.

Merele se cuarata de coaja, se taie in jumatate si se indeparteaza cotorul si semintele, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi. Se cresteaza fiecare bucata in ling de cateva ori, fara a se desprinde feliile si apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Untul se mixeaza cu zaharul pana acesta din urma se topeste si se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga oaulele, pe rand, mixand dupa fiecare. Se incorporeaza esenta de vanilie.

Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea si se incorporeaza treptat in compozita de oua si unt, alternant cu laptele.

Aluatul rezulatat se toarna in tava unsa, se niveleaza si se aseaza jumatatile de mar una langa alta, presandu-le putin in aluat. Se presara deaupra stafide/merisoare/nuci si se scoartisoara.

Se coace aprox 40 de min in cuptorul preincalzit.

 

Gemul de caise se incalzeste pe foc cu o lingura de apa si se glazureaza cu acesta prajiutura imediat ce este scoasa din cuptor. Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.