Saratele cu untura


Cele mai bune saratele pe care le-am mancat vreodata! Si in plus si super simplu de facut. Eu le fac de cate ori ramane in firgider cu branza pe care nu vrea sa o mai manance nimeni sau cand nu am ce face cu untura. Sunt foarte fragede, se topesc in gura si in general dispar in maxim 30 de minute indiferent de cate de multe fac.

INGREDIENTE:

 

Cantitati egale (in grame) de:

branza

grasime 

faina

ou pentru uns

mac/susan/chimen (optional)

MOD DE PREPARARE:

 

Aceasta exte o reteta super simpla ca si ingrediente, nu exista cantitati exacte, depinde cat de multe saratele vreti sa faceti. Regula este sa aveti cantitati egale din cele 3 ingrediente. Aici am avut cate 500 gr din fiecare. Branza potrivita este cea veche, tare si sarata si trebuie rasa pe razatoarea mare. Grasimea este la alegerea voastra, eu folosesc jumatate unt cu jumtate untura. Le fel unul trebuie sa fie foarte race si ras pe razatoarea mare. Mie untura mi se pare esentiala pentru reteta aceasta, dar daca nu va place folositi doar unt. Pe de alta parte nici mie nu imi plsc doar cu untura. Jumatate unt, jumatate untura mi se pare proportia perfecta.

Intr-in castron mai mre puneti faina si apoi deaupra untul si branza. Incoporati cu un cutit de patiserie, sau cu furculita sau chiar cu mana pana obtineti un aluat omogen. Infasurati-l in folie alimentara si lasati-l la racit in firgider mancar jumatate de ora.

Intindeti o foaie din aluat si decupati saratelele in ce forma vreti. Ale mele de obiei sunt niste patrateleca sa nu ma stresez prea tare.

Asezati saratelele pe o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si daca vreti presarati deaupra mac, chimen, seminte etc. Pasul acesta este optional.

Saratelele se coc in cuptorul incins la 180 gr C timp de 16-18 minute, in functie de grosimea si dimensiunile lor. Dupa 12-13 minute verificati-le pentru ca se pot arde foarte repede.