Briose cu cafea


Briosele aceste sunt moi si delicioase, In general cafeaua adaugata intr-un aluat bazat pe cacao/ciocolata determina o consistenta extraordinar de buna. Plus ca aroma de cafea se imbina perfect cu cea de ciocolata. Briosele ies umede si cu o textura foarte placuta. Sunt bine si fara frosting, dar cu crema deasupra sunt nemaipomenite.

INGREDIENTE:

120 ml cafea 

1 lingurita de ness

160 gr faina

30gr cacao

praf de copt

amoniac

sare

120 gr unt

100 gr zahar

100 gr zahar brun

1 ou

120 ml lapte

esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Dizolvati ness-ul in cafeaua fierbinte si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Amestecati faina, cacao, praf de copt, amoniac si sare si cerneti intr-un castron.

Mixati untul moale la viteza medie cu ambele feluri de zahar 2-3 min, pana acestea se topesc si compozitia este moale si pufoasa. Adaugati oul si mixati. Intr-un recipient separat amestecati laptele cu cafeaua si esenta de vanilie. In compozitia de unt si ou adaugati alternativ faina si laptele, amestecand dupa fiecare adaugare.

Impartiti aluatul in mod egal in formele de briosa si coaceti aprox 17-20 min. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

 

Pentru frosting puteti sa folositi ce doriti. Clasic, ca sa pastrati tema cu cafea, ar fi o crema de unt americana cu ness. Adica zahar pudra si unt, iar ness-ul nu il adaugati ca si praf ci dizolvati-l intr-o lingura de apa calda. Ca sa se incorporeze bine

In imaginile de mai jos, am scos miezul brioselor si le-am umplut cu caramel sarat, apoi le-am ornat cu crema de unt elvetiana cu caramel sarat.