Strawberry shortcake trifle


Aceasta a fost o inspiratie de moment pornind de la reteta de shortcake cheesecake. Mai exact am facut un blat de shortcake (reteta asta e toata intraductibila) care este un blat asemanator cu un biscute sfaramicios), apoi o crema pe baza de crema de branza, plus niste capsuni. Puse unele peste alte si...gata! 

INGREDIENTE:

Shortcake

 75 gr unt

220 gr faina

50 gr zahar

praf de copt

amoniac

180 ml frisca lichida

Crema de branza

esenta de vanilie

360 ml frisca lichida

100 gr zahar pudra

250 gr crema de branza

1/2 kg capsuni

MOD DE PREPARARE:

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Se tapeteaza cu hartie si se unge o forma de tort detasabila.

In bolul de la robotul de bucatarie se amesteca faina, zaharul, praful de copt, amoniacul si sarea. Se adauga untul si se mixeaza pana cand compozitia are textura nisipului. Se adauga incet frisca lichida si se mixeaza pe puls doar pana cand compozitia se umezeste.

Se aduna aluatul intr-o bila. Textura va fi inca granuloasa si sfaramicioasa. Se framanta cu mana de cateva ori pe o surafata neteda. Se intinde o foaie (nu va stresati cu forma sau dimensiunile, se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20 de min sau pana cand capata o culoare aurie.

 

Se scoate aluatul din tava si se raceste pe un gratar. Pentru scopul prajiturii de fata, blatul se rupe cu mana in bucatele.

Pentru crema de branza modul de preparare este foarte simpla. In bolul de la mixer se pune crema de branza, se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se bate cu paleta pana se oogenizeaza. Apoi se toarna cate putin frisca lichida se se bate pana se formeaza o crema care sa nu curga.

Asamblarea este simpla: un strat de blat rupt bucatele, un strat de crema, un strat de capsuni taiate cubulete si repetate inca o data. Asta este tot. Se lasa sa stea putin ca shortcake-ul sa absorba din umezeala cremei si a capsunilor.