Briose cu cartof dulce


Briosele sau checurile cu legume, cum ar fi aceasta cu cartof dulce, sau cu dovleac, sau cu zucchini, sau chiar cu avocado au intrat in repertoriul meu de retete ca fiind singura forma inca care copiii inghit legumele astea. Pentru ca nu isi dau seama ce mananca :). Si sincer ies niste prajituri super bune. Plus ca aceasta este o reteta sanatoasa, fara zahar si fara faina alba.

INGREDIENTE:

 

1 cartof dulce mare

3 oua

80 ml sirop artar sau de agave

30 ml ulei de cocos

esenta de vanilie

200 gr faina de migdale

scortisoara

1/2 plic praf de copt

sare

 

MOD DE PREPARARE:

 

Inca o reteta din categoria "one bowl recipe" care mie imi plac atat de mult, pentru ca am putine vase de spalat. 

De data asta in castron incepeti sa puneti ingredientele umede: oua, cartof (copt si racit), sirop de artar, ulei de cocos, vanilie. Amestecati bine cu un tel sau o furculita ca sa se omogenizeze. Peste compozitie puneti faina de cosos, scortisoara, praful de copt si sarea si omogenizati bine cu o spatula.

Turnati compozita in forme de briose si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de aproximativ 25 minute.

Din cantitatea aceasta am obtinut 12 briose. Evident puteti sa coaceti compozitia si sub forma de chec, probabil cu vreo 5-10 minute mai mult.