Clafoutis este o prajitura destul de ciudata. E ceva intre prajitura, omleta si clatita. Evident dulce. Are o textura cumva gumoasa, asa ca multora li se pare ciudata. Mie imi place, mai ales in combinatia cu ciurese. Se poate face si cu alte fructe, de ex afine, dar clasic este clafoutis cu cirese.
INGREDIENTE:
500 gr cirese (fara samburi)
125 gr faina
4 oua
100 gr zahar
250 ml lapte
sare
esenta de vanilie
unt pentru uns tava
MOD DE PREPARARE:
Toate ingredientele (in afara de cirese) se pun intr-un castron si se amsteca cu un tel pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase, ca de clatite. Puteti sa le puneti si intr-un blander daca vreti.
O tava de sticla/ceramica se unge cu unt din abundenta. Se pun ciresele intr-un singur strat si se toarna deasupra compozitia.
Se coace timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 gr C.
Se lasa sa se raceasca inainte de a se portiona. Se poate pudra cu zahar farin.
Mie imi place rece, de la frigider.