Garlic bread


Putem sa ii spunem si paine cu usturoi, dar nu suna asa bine si nu ma inspira deloc. Asa ca a ramas garlic bread. Este practic o reteta destul de simpla de paine, modelata in forma de chifle si inecata in unt si usturoi, plus niste cascaval deasupra....nici nu va dati seama cu miroase in casa cand se coace!

Painea

INGREDIENTE:

 

240 ml lapte caldut

30 gr zahar

10 gr drojdie uscata

60 gr unt topit

350 gr faina 650

sare

MOD DE PREPARARE:

 

Este o reteta clasica de paine. In bolul de la mixer se pun laptele caldut (nu fierbinte), zaharul si drojdia. Se amesteca putin si se lasa 10-15 minute sa se activeze drojdia. Cand aceasta s-a umflat se incorporeaza untul topit si apoi se toarna toata faina si un praf de sare si se framanata in mixer cu carligul de framantat. Este posibil sa aveti nevoie de un pic mai putin sau un pic mai multa faina, depinde de calitatea acesteia. Se framanta bine aluatul pana se obtine o bila de aluat care se pune intr-un castron uns cu ulei, sau tot in bolul de la mixer, se acopera si se lasa la dospit aproximativ  o ora.

Toppingul de usturoi si asamblare

INGREDIENTE:

 

85 gr unt topit

2 catei de usturoi

patrunjel uscat

simbru uscat

sare

cascaval ras

MOD DE PREPARARE:

 

Intai se amesteca bine intr-un castron untul topit cu usturoiul ras, patrunjelul, cimbrul si sarea. Cu acest amestec se unge bine si pe fund si lateral o tava tapetata cu hartie de copt.

Aluatul crescut se scoate din castron si se imparte in 9 parti egale. Sau in cate doriti in functie de ce tava folositi. Se pun bilele de aluat in tava si se ung din belsug cu restul de unt aromatizat. Se acopera tava si se mai lasa cam 30 de minute la dospit intr-un loc cald. Chiflele isi vor mari volumul si vor umple toata tava.

Se presara cu cascaval ras si se coc aproximativ 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 gr C. 

Sunt delicioase si calde si reci si merg perfect ca acompaniament la retele italienesti.