Biscotti Cantucci


Astia sunt unii din biscutii mei favoriti. Sunt niste biscuiti foarte tari, care daca incerci sa ii mananci asa iti rupi dintii, dar daca ii inmoi in cafea....nu te mai poti opri din mancat.

INGREDIENTE: 

 

5 oua

400 gr zahar

15 gr ammoniac

200 gr migdale

800 gr faina

Coaja rasa de lamaie

 

 

In poze este varianta cu cacao. Pentru acestia ilocuiti 25 de gr de faina cu 25 de gr de cacao. In loc de migdale, am folosit un amestec de migdale si merisoare la cei cu cacao.

 

MOD DE PREPARARE:

 

Oulele se mixeaza impreuna cu coaja de lamiae pana devin spumoase. Se adauga amoniacul si zaharul si se continua mixarea. Se adauga faiana putin cate putin, mixand in continuare. Dupa ce se incorporeaza cam jumatate din cantitatea de faina, se adauga migdalele intergi si putin cate putin restul de faina, de acum incolo amestecand cu mana.

Aluatul se rastoarna pe masa si se framanta pana se incorporeaza toata faina. Se taie in bucati si din fiecare bucata se modeleaza un sul care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa spatiu intre batoane pentru ca mai cresc la copt.

 

Se coc la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Se scos din cuptor si fiecare baton se taipe felii groase cu un cutit cu lama zimtata. Biscuitii se pun din nou in cuptor pentru inca 5 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca.

Varianta clasica este cea din reteta, doar cu migdale. Puteti sa fiti insa cat de inventivi doriti. Se poate adauga cacao, sau se poate inlocui o parte de faina alba cu faina de migdale sau de alune (nu mai mult de 20%). La fel, puteti folosi orice fel de nuci sau fruncte uscate, dupa gustul fiecaruia.

Din cantitatile date, obtineti 2 tavi de biscuiti. Daca vreti puteti injumatati reteta, dar ar fi pacat :)). Se pastreaza foarte bine intr-o cutie inchisa ermetic si sunt perfecti pentru un cadou de Craciun foarte gustos!

Daca totusi doriti sa faceti o singura tava (cum am facut la cei cu cacao din imagine), impartiti cantitatile in jumatate. Problema este la cele 5 oua :)). Eu am rezolvat-o asa: 1 oua mediu are aproximativ 60 gr. 1 ou foarte mare are aproximativ 75 gr. Deci folositi 2 oua foarte mari!. Sau 1 ou il spargeti intr-un castron separat, il bateti un pic cu furculita si folositi jumatate din cantitate. Asta ca sa fim exacti :)). Pentru ca puteti foarte bine sa folositi 3 oua in loc de 2.5 si o sa aveti nevoie de un pic mai multa faina :))