Fursecuri cu alune


Sunt chestii pe care le cumpar din impuls, cand le vad pe rafturi, fara sa am un plan pentru ele, doar ca sunt interesant. Asa este, de exemplu, faina de alune. Am dat intamplator peste ea si nu am putut sa ma abtin! Suna foarte interesant. Asa ca am ajuns acasa si mi-am dat seama ca habarn nu am ce sa fac cu ea. Au mai fost niste incercari nereusite, dar pana la urma biscuitii astia cu alune au avut succes. Se aseamana putin cu priocomigdalele, sunt un fel de bezele cu nuca. Dupa ce se coc, se dezumfla si nu arata fabulos, dar sunt delicioasi!

INGREDIENTE:

 

4 albusuri

150 gr zahar

scortisoara

sare

100 gr faina de alune

MOD DE PREPARARE:

 

Dupa cum spuneam, biscuitii acesita sunt practic o bezea cu nuca. Asa ca mai intai se face bezeaua: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate la viteza mare pana se obtine o bezea tare.

Se pune peste bezea faina de alune si scortisoara si se omogenizeaza usor cu o spatula.

Apoi tapetati o tava cu hartie de copt si formati biscuitii. Eu folosesc un pos pentru a face gramajoare egale. Puteti sa folositi 2 lingurite, dar o sa iasa mai uratele. 

Se coc la 150 gr C timp de 20-25 de minute. Dupa cum ziceam, la copt se dezumfla si se fac maro. Nu mai arata asa frumos, dar la gust sunt excelenti.