O prajitura absolut deliciosa si atat de usor de facut ca se descurca si copiii cu ea! Adica sa o faca si culmea, apoi chiar o si mananca :) Este o prajitura densa si umeda dar absolut delicioasa de la nuca de cocos si faina de migdale. Plus ca se pregateste in 10 minute, fara mixer si in doar 2 castroane.
200 gr faina de migdale
60 gr cocos ras
250 gr zahar
175 gr unt topit
4 oua
sare
esenta de vanilie
fulgi de migdale sau de cocos
zahar pudra
Prajitura aceasta este foarte usor de preparat. Alexia o face fara probleme :))
Intr-un castron se pun faina de migdale, zaharul, cocos ras si un praf de sare. Se amesteca cu telul. In alt castron se amesteca ouale cu vanilia si cu untul topit si racorit.
Amestecul lichid se pune peste amestecul uscat si se amesteca cu o saptatula pana se omogenizeaza.
Compozitia se torna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara deasupra cu fulgi de migdale sau de cocos si se coace timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 gr C.
Prajitura se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se pudreaza ci zahar farin. Si gata!
Este o prajitura densa si umeda in interios, desi este coapta. Dar are un gust delicios!