Chec cu albusuri


Poate nu este cea ma grozava reteta de chec pe care ati incercat-o vreodata, este im chec cu o textura mai ciudata, si nici nu creste prea mult, dar la noi in casa se mananca orice fel de chec si acesta este o solutie excelenta pentru folosirea albusurilor ramase de la alte retete. Clar e mai usor sa le transformi in chec decat in bezele!

INGREDIENTE:

 

6 albusuri

175 gr zahar

100 gr faina

100 gr nuci/stafide/alune/fructe uscate

50 ml ulei

coaja de portocala/lamaie

esenta de vanilie

praf de copt

MOD DE PREPARARE:

 

Batem albusurile spuma tare, adaugand spre sfarsit zaharul. Cand spuma e tare si lucioasa inglobam si faina, uleiul, nucile si stafidele, coaja de lamaie, praful de copt si esenta de vanilie. Turnam compozitia in tava de chec unsa si tapetata cu hartie

Se coace 40 de min in cuptorul preincalzit la 180 grade.