Comana


Cam la o ora de mers cu masina din Bucuresti, spre Giurgiu, ajungeti in Delta Neajlovului. Este o zona naturala extraordinar de frumoasa, chiar se aseamana cu Delta Dunarii, doar ca la scara mai mica. 

Sunt 2 atractii in zona: parcul natural si parcul de aventura. Parcul natural este, de fapt, Delta Neajlovului, udne puteti sa faceti plimbari in natura. Nu am ajuns inca in rezervatie, dar ne-am stabilit insa acest obiectiv pentru la toamna, pentru ca acum vine vara si va fi prea cald sa stai o zi intreaga in soare.

Parcul de aventura Comana


In comuna Comana, gasiti parcul de aventura, adica un complex turistic amenajat cu tiroliene si trasee de catarare in copaci, plus alte posibilitati de agrement si resturante.

Complexul este usor accesibil din comuna Comana, are o zona de parcare generoasa in fata, dar care evident este insuficienta vara. Exista insa multe proprietati in jur care te lasa sa parchezi in curte pentru o suma pe zi. Ceea ce pana la urma este o afacere avantajoasa pentru toata lumea.

Parcul de aventura in sine este fromat din o zona unde sunt amenajate trasee in copaci, atat pentru copii, cat si pentru adulti, Sunt pe varste si grade de dificultate. Noi am ajuns de dimineata si nu a fost foarte aglomerat. Pentru varsta noastra, 7-14 ani, sunt 3 trasee, 2 mai usoare, unul un pic mai greu. Ideea este ca cine se urca pe traseu trebuie sa se descurce singur cu carabinele si sigurantele. Nu ai cum sa ajuti copilul sau cum sa il dai jos. A inceput traseul, trebuie sa il termine. Dar tinand cont ca pana si Alexia le-a facut pe toate, sunt ok. In plus, mai exista tiroliana peste lac, care a fost cea mai mare incantare a copiilor. Daca viitoare am zis ca ne dam si noi, adultii.

Pe langa zona de parc de aventura, este amenajata o suprafata destul de mare cu alei pentru plimbare in natura, unde poti sa mergi cu bicicleta sau trotineta. Ce-i drept era destul de aglomerat pentru bicicleta, din punctul meu de vedere. Sau puteti sa faceti o plimbare cu vaporasul prin delta, sau sa inchiritati o barca (cu vasle sau cu motor) sau un caiac. Trebuie sa aveti in vedere ca in complex nu sunt banci, daca vrei sa stai jos, ar fi bine sa iti aduci o patura.

Toate infoarmatiile despre activitati si preturi le gasiti la ei pe site http://parcaventuracomana.ro/

Daca planuiti sa stati o zi intreaga, sunt 2 resturante in complex, care vara sunt extrem de aglomerate, dureaza destul de mult sa iei masa, plus ca preturile nu sunt tocmai mici. Si mai este o zona cu gratar cu mici etc. Conform anuntului de la intrare, in complex nu este permis sa faci picnic sau sa aduci mancare, dar daca iti pui patura undeva pe iarba si iti mananci sendvisul de acasa nu am vazut pe nimeni sa zica ceva. Ideea este sa nu exagerezi.

Singurul lucru care nu mi-a placut, deloc, a fost ca in complex exista si un restaurant separat pentru evenimente. Si este amplasat chiar langa parcul de aventura. Si pe la pranz a inceput o nunta, pe terasa restaurantului, adica fix langa tiroliana peste lac. Cu muzica live, si inca proasta. Sincer, nu vii la Comana sa asculti live muzica populara si manele, mi s-a parut total nepotrivit. Plus ca si pentru cei de la nunta, stai la masa si langa tine este o vanzoleala de copii care alearga intre tiroliene. Poate data viitoare am noroc si nu mai nimeresc niciun eveniment.

Parcul Natural Comana


Intre timp am ajus si in Parcul Natural :). Pantemia asta ne-a facut sa exploram toate padurile din jurul Bucurestiului, cautand locuri mai izolate unde poti sa respiri in voie :). Daca parcul de aventura este supra-aglomerat in weekend, nu acelasi lucru se poate spuna si despre padure. Chiar si cand este multa lume, padurea este atat de mare incat nu o sa simtiti aglomeratie.

Dupa ce treceti de intrarea in parcul de aventura, dupa bariera este intrarea in parcul natural. Este un drum mare care merge pana la Observatorul Ornitologic, vreo 3 km dus, iar daca vreti sa va departati de lume, sunt sute de poteci mai mari sau mai mici in padure unde puteti sa mergeti zeci de km daca vreti. Tot lanag obsrvator este si Fantana lui Vlad Tepes, care marcheaza locul in care se presupune ca a fost ucis domnitorul. Una peste alta, cu o plimbare si un picnic, puteti sa va petreceti o zi intreaga in parcul natural fara probleme.