Friganele rulou


Va plac friganelele? Daca da, asta o sa va placa si mai mult :)) Rulouri de paine cu nutela prajite in unt si date prin zahar!

INGREDIENTE:

8 felii de paine

Crema de branza/Nutella                   

2 oua

2 linguri de lapte

50 gr zahar

1 lingurita scortisoara

unt pentru prajit

                            

MOD DE PREPARARE:

Se foloseste paine alba feliata, cu felii patrate, de genul french, foarte aerata si pufoasa. Se taie coaja de pe margine. Sau paine gen "miez de paine" care nu are coaja. Fiecare felie se ruleaza cu sucitorul pentru a se subtia.

Feliile de paine se ung cu nutela. Se pot adauga si felii subtiri de banane. Alternativ puteti sa ungeti painea cu crema de branza si sa adaugati si felii subtiri de capsune. Se ruleaza strans fiecare felie, se unge cu ou marginea si se lipeste bine.

Intr-o farfurile adanca se bate oul cu laptele si intr-o farfurile intinsa se amesteca zaharul cu scortisoara. Se pune o tigaie la foc mediu si se topeste putin unt.

 

Fiecare rulou se da prin oua, se prajeste in unt, pe toate partile si apoi se da prin zahar.

Contine 1 milion de calorii si este cel mai bun mic dejun din lume J !!!

 

Si daca reteta de mai sus v-a speriat ficatul si v-a crescut colesterolul doar citind, exista si varianta un pic mai light. Doar un pic. Adica puteti sa coaceti la cuptor rulourile in loc sa le prajiti.

Faceti rulourile la fel, apoi bateti ouul, dati rulourile prin ou, apoi prin zahar, puneti-le intr-o tava care merge la cuptor si coaceti-le la 180 gr C timp de 10-15 minute. Pana devin aurii. Sunt foarte bune si asa.