Clafoutis


Clafoutis este un fel de clatita la tava cu fructe :)). Compozitia este asemanatoare cu cea de clatite si in combinatie cu fructe rezulta un desert absolut delicios!

INGREDIENTE:

240 ml lapte

120 ml smantana pt frisca

4 oua

100 gr faina

100 gr zahar

1 praf de sare

esenta de vanilie

esenta de migdale

visine (sau alte fructe)

fulgi de migdale

 

 

MOD DE PREPARARE:

Reteta este foarte simplu de preparat. Intr-un castron se bat oualele, se adauga laptele, smantana, sarea, zaharul si esentele si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca pana la incorporare.

Se unge un vas ceramic cu unt si se presara cu zahat tos, In vas se aseaza fructele, intr-un singur strat si se toarna deasupa compozitia de oua. Se presara cu fulgi de migdale (optional). 

Eu am folosit visine, dar acestea pot fi inlocuite cu fructe de padure, piersici, caise etc. Se pot folosi fructe congelate cu succes (sa le scurgeti de zeama inainte de a le folosi), dar evident aspectul este mai spectaculos daca se folosesc fructe proaspete (fara samburi).

Prajitura se coace la 180 gr C timp de aproximativ 20 de minute. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

 

Se poate servi atat calduta, cat si rece.