Inca o retata de placinta usor de facut si versatila. Placinta cu foaie turnata este mai "curat" de realizat decat o placinta cu foaie intinsa si poate fi umpluta cu ce doriti, la fel ca si celalalte placinte. Clasice sunt variantele cu branza dulce, mere sau dovleac.
INGREDIENTE:
4 oua
140 ml ulei
160 ml lapte
300 gr zahar
330 gr faina
1/2 praf de copt
sare
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Cele 4 oua se mixeaza cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga incet uleiul, mixand in continuare, apoi laptele si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si apoi se adauga treptat in compozitia de oua, mixand la viteza mica. Veti obtine un aluat destul de lichid.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna in ea jumatate din compozitie si se niveleaza.
Cuptorul se incalzeste la 180gr C. Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute, pana cand aluatul incepe sa se inareasca. Nu trebuie sa fie copt. Scopul este sa se poata pune umplutura fara sa se scufunde in blat.
Se scoate tava din cuptor, se pune umplutura si se niveleaza, apoi de toarna restul de blat si se da la cuptor inca 25-30 de minute, pana se coace bine placinta.
Se taie dupa ce se raceste.