Scones simple


Cea mai simpla reteta de scones. Plus ca daca nu iti plac simple, poti oricand sa adaugi orice aroma in ele. Dar noua ne plac si asa simple, caldute din cuptor, cu unt si gem. Lapteme batut din compozitie le da o textura deosebita. 

INGREDIENTE:

400 gr faina

70 gr zahar

praf de copt

amoniac

sare

170 gr unt

250 ml lapte batut

 

MOD DE PREPARARE:

 

In robotul de bucatarie se pun faina, zaharul, sarea, amoniacul si praful de copt. Se mixeaza bine, se adauga untul rece taiat cubulete si se mixeaza pana se obtine textura de nisip. Se adauga laptele batut si se mixeaza pana cand altuatul incepe sa se stranga.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se framanta putin, Daca este nevoie, se mai adauga faina,

I se da aluatului o forma rotunda, se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se taie cu cutitul in 8.

Se coace timp de aproximativ 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200 gr C.

Datorita ingredientelor vor avea o consistenta densa si mai umeda in interior.

Alternativ, puteti face aluatul cu o seara inainte si sa il coaceti a doua zi la prima ora pentru un mic dejun fabulos. Dupa ce dati forma aluatului si il taiati, transferati prajitura pe tava, acoperiti tava bine cu folie alimentara pentru a nu se usca si lasati la frigider pana a doua zi.

Aceasta este reteta de baza, pe care o puteti schimba foarte usor daca inlocuiti 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao, sau daca adaugati esente, sau coaja de citrice. De asemenea puteti sa adaugati in compozitie nuci, alune, stafide, alte fructe uscate, picaturi de ciocolata etc.