Briose Pina Colada


Pina Colada = run + cocos + ananas. Eventual savurate undeva pe o insula tropicala :). Daca nu, macar incercati o briosa care sa va aduca aminte de insula tropicala. Schibam romul cu esenta de ron, pastram cocosul si ananasul si obtinem ce vedeti mai jos.

Briosa


INGREDIENTE:

 

180 gr faina

praf de copt

amoniac 

sare

110 gr unt

100 gr zahar

60 gr smantana

30 ml ulei

3 albusuri

120 ml lapte de cocos

60 ml suc ananas

esenta rom

esenta cocos

MOD DE PREPARARE:

 

Sunt destul de multe ingrediente, dar nu este complicat de preparat.

In primul rand, faina se amesteca cu praful de copt, amoniacul si sarea. Untul impreuna cu zaharul se pun in robot si se mixeaza 2-3 minute pan cand zaharul incepe sa se topeasca. Se adaua peste unt smantana impreuna cu uleiul si se continua mixarea pana cand se omogenizeaza bine. Se adauga si albusurile si se mixeaza.

Laptele de cocos se amesteca cu sucul de ananas si estenele. Pentru lapte de cocos amestecati bine continutul cutiei pentru a obtine un lichid gros. Altfel veti folosi doar apa de cocos. Esenta de cocos este mai greu de gasit, dar merge foarte bine si cu esenta de rom. Sau chiar cu rom, mai exact spiced rum.

Se adauga alternativ jumatate din lapte, apoi jumatate din lichid si se omogenizeaza compozitia dupa fiecare adaugire.

Se pune compozitia informele de briosa si se coc 17-20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 gr C.

Umplutura si frosting


INGREDIENTE:

 

220 gr unt

500 gr zahar pudra

60 gr crema de cocos

2 linguri suc de ananas

esenta rom

 

gem de ananas

 

fulgi de cocos

bucati de ananas

MOD DE PREPARARE:

 

Frostingul este usor de facut. Untul se mizeaza foarte bine cu zaharul pudra. Se adauga apoi crema de cocos si se omogenizeaza si apoi 2 linguri de suc de ananas si esenta de rom. Simplu.

Crema de cocos inseamna partea groasa de deasupra cutiei de lapte de cocos. Tineti laptele de cocos la temperatura relativ scazuta (in camara) si cand desfaceti cutia o sa observati deasupra un strat gros de crema semisolida si dedesubt apa. Crema este partea de deasupra si luati 60 de gr din aceasta. Crema care ramane amestecati-o bine cu lichidul de dedesubt si cantariti cantitatea necesara de lapte de cocos pentru briosa. Deci daca vreti crema de cocos tineti cutia la rece, daca vreti lapte omogenizat, puneti cutia la caldura, crema de cocos de va topi si se va omogeniza usor tot continutul cutiei.

Gemul de ananas e simplu de obtinut. Pasati ananas din conserva in chopper si fierbeti impreuna cu zahar si niste gelifiant si gata, aveti gem de ananas. Evident puteti folosi si ananas proaspat daca aveti la indemana.

Pentru asamblare scobiti o gaura in bijlocul brioselor racite si umppleti cu gem de ananas. Daca vreti puteti sa ungeti briosa cu niste rom folosind o pensula. Sau cu sus de ananas daca ajung la copii briosele. 

Puneti in cuptor cateva linguri de fulgi de cocos ca sa se rumeneasca putin. Fiti cu ochii pe ei ca se rumenesc imediat.

Peste briose puneti un cerc de frosting folosind un pos cu dui rotund, Puneti fulgi de cocos de jur-imprejurul cercului de frosting. Puneti deasupta inca un mot de frosting si in varf o bucatica de anans.

Pentru un aspect tropical (sau daca doar va chinuie talentul), puteti sa infigeti in briosa o umbreluta de decor si 2 bucatele de paie.