Scones cu banane


Scones sunt un fel de prajitura excelent pentru micul dejun sau pentru o gustare. Iar reteta aceasta este o buna modalitate de a folosi bananele pe care nu le mananca nimeni.

INGREDIENTE:

 

320 gr faina

scortisoara

1/2 pachet praf de copt

115 gr unt rece

4 linguri sirop de agave

esenta de vanilie

1 banana mare foarte coapta

60 ml lapte

60 ml smantana/iaurt gras

nuci tocate

MOD DE PREPARARE:

 

In robotul de bucatarie se pun faina, scortisoara si praful de copt. Se mixeaza bine, se adauga untul rece taiat cubulete si se mixeaza pana se obtine textura de nisip. Se adauga toate celelalte ingrediente, in afara de nuci, si se mixeaza pana cand altuatul incepe sa se stranga.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se framanta putin, Daca este nevoie, se mai adauga faina,

I se da aluatului o forma rotunda, se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, se taie cu cutitul in 8 si se presara deasupran nucile tocate.

Se coace timp de aproximativ 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200 gr C.

Datorita ingredientelor vor avea o consistenta densa si mai umeda in interior.