Cornbread


Daca ati vazut filme americane sigur ati auzit de coarbread. Nu prea merge sa ii spui paine cu malai pentru ca nu are nici foarma, nici textura unei paini. Seama mai mult cu o prajitura sau pandispan sarat cu gust de malai. Dar este pufoasa si buna si merge excelent cu supre crema sa cu sosuri.

INGREDIENTE:

 

125 gr faina

160 gr malai

60 gr zahar

1/2 plic praf de copt

sare

1 ou

240 ml lapte

80 ml ulei

 

MOD DE PREPARARE:

 

Metoda e destul de simpla. Intr-un castron puneti toate ingredientele uscate (faina, malai, zahar, sare si praf de copt), amstecati-le si turnati deaupra laptele, uleiul si oul (eventual batut putin sa se omogenizeze mai usor). Omogenizati totul bine cu o spatula.

Ungeti cu unt sau ulei o tava de ceramica, sau un vas de jean, sau chiar o tava normala si turnatic compozitia.

Coaceti timp de  de minute in cuptorul preincalzit la 200 gr C. Cand o scoateti in cuptor puneti deasupra o felie de unt sa se topeasca pe paine.