Spuma de capsuni


Sau de zmeura, sau de visine...e delicioasa oricum. Un desert pe care il stiu din copilarie, foarte usor de facut si delicios. Plus ca este o varianta de a utiliza albusurie ramase, in afara de clasicele bezele.

Dupa mine, cea mai bun este spuma de zmeura, dar merge excelent si cu alte fructe.

INGREDIENTE:

 

doar 3 ingrediete

3 albusuri

125 gr zahar

150 gr fructe

 

din cantitatile acestea am obtinut 4 pahare despuma

MOD DE PREPARARE:

 

Spuma de capsuni este de fapt o bezea cu fructe. Atat tot. Bezeaua puteti sa o faceti prin orice metoda va este la indemana. Eu prefer bezeaua elvetiana. Tinand cont ca este un desert din albusuri crude, prefer sa elimin riscul unei imbolnaviri asa ca prefer o reteta de bezea la care albusurile se incalzesc pentru a elimina bacteriile. Deci clasica bezea frantuzeasca cade. Bezeaua italieneasca se face cu sirop fierbinte de zahar care coace albusurile, dar e mai complicat. Si ramane bezaua elvetiana.

Puneti albusurile impreuna cu zaharul la bain marie si incalziti pana ajunge la 70 gr C. Folositi un termometru de bucatarie sau, daca nu aveti, testati cu mana sa nu mai existe granule de zahar netopite. Mutati apoi amestecul in bolul de la mixer si mixati cu telul la viteza mare pana obtineti o bezea tare si luciosa.

Pasati fructele, turnati peste bezea si amestecati pana la omogenizare. Puteti sa folositi mai multe fructe pentru un gust mai intesn, dar trebuie sa abeti grija sa nu incorporati prea mult lichid in bezea. 

Turnati in cupe si lasati spuma cateva ore in frigider sa se raceasca bine. Decorati si serviti. Mie imi place sa pun si putin piure de fructe pe fundul cupelor. De asemenea, daca vreti sa obtineti niste cupe curate, turnari spuma in pahare cu un pos (eventual unul improvizat dintr-o punga de palstic)

De asemenea, este posibil ca dupa cateva ore sau o zi sa se separe putin spuma de lichid. Este ceva normal.

 

Varianta cu zmeura se face la fel ca cea cu capusuni, doar ca se pune zmeura :) Si iese mai roz.