Piscoturi


Evident ca sunt piscoturi bune acum pe toate drumurile. Si la magazin si la cofetarii. Dar daca totusi vreti sa faceti piscoturi in casa, asa este ceea ce trebuie sa faceti. Sincer mi se pare doar o chestie de ambitie personala :). Pentru ca cele cumparate sunt mai estetice pentru ca sunt perfect egale si sunt si foarte bune.

INGREDIENTE:

 

4 oua

esenta de vanilie

80 gr zahar

100 gr faina

sare

zahar pudra

 

MOD DE PREPARARE:

 

Ouale se separa. Intr-un bol albusurile se mixeaza cu un praf de dare pana se formeaza spuma, apoi se adauga jumatate de zahar si se bate la viteza maxima pana se obtine o bezea tare. La final se incorporeaza si vanilia. Separat galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Crema de galbenusuri se toarna peste bezea si se incorporeaza usor cu o spatula.

Se cerne faina peste compozitia de oua si se incorporeaza si aceasta usor cu o spatula.

Compozitia se toarna intr-un pos, fara dui, si se formeaza piscotule pe o tava tapetata cu hartie de copt. Piscoturile trebuie sa fie de latimea degetului gros si sa nu fie foarte subtiei. Incercati sa le faceti pe toate de aceiasi dimensiune.

Dupa ce se formeaza piscoturile pe tava se cerne peste esle zahar pudra, de 2 ori

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 gr C, timp de 10 minute. Puteti sa nu le mai faceti nimic, sau puteti sa le scoateti dinc cuptor dupa 7 minute, sa le presarati inca o data cu zahar pudra si  sa le mai bagati la cuptor inca o data pentru cele 3 minute ramase.

Update: martie 2021