Chec cu dovleac


O solutie excelenta pentru a face copiii sa manance dovleac :). Sau daca ai un dovleac ramas prin camara cu care nu stii ce sa faci :). Plus ca este un desert sanatos, cu faina integrala si miere in loc de zahar. 

INGREDIENTE:

 

2 oua

esenta de vanilie

sare

60 gr ulei de cocos

100 gr miere

praf de copt

amoniac

250 gr piure de dovleac

condimente pt dovleac

200 gr faina integrala

optional: picaturi de ciocolata si/sau nuci

MOD DE PREPARARE:

 

Prepararea este foarte simpla. Doua castroane si gata. Cam ca la retele de briose. De fapt si din compozitia asta puteti sa faceti briose in loc de chec. 

Introun castron se pun ouale, se bat putin, apoi se adauga si se incorporeaza toate celelalte ingrediente umede: esenta de vanilie, uleiul de cocos, mierea si piurelul de dovleac. Separat se amesteca ingredientele uscate: faina, zahar, sare, praf de copt, amoniac, condimente. 

Ingredientele umede se toarna peste cele uscate si se incorporeaza cu o spatula. Optional la sfarsit se pot adauga picaturi de ciocolata si/sau nuci. 

Se toarna intrr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalit la 180 gr C timp de 45-50 de minute. Trenuie sa o taiati dupa ce se raceste complet