Noi iubim checurile. Iar acesta, chiar daca nu are oua, unt sau lapte, este un chec absolut delicios. Sicer, checul cu lamaie este checul meu preferat. Si varianta normala si varianta vegana. Adevarul este ca dulciurile facute cu lapte de cocos in general ies umede si delicioase. Iar combinatia de cocos si lamaie este ideala.
INGREDIENTE:
250 gr faina
120 gr zahar
praf de copt
sare
120 ml ulei de cocos topit
80 ml suc lamaie
210 ml lapte de cocos (din conserva)
coaja de lamaie
esenta de vanilie
50 gr cocos ras
MOD DE PREPARARE:
Asta este genul meu de reteta preferat. Zero munca, aproape zero mizerie prin bucatarie, gata in 5 minute.
Toate ingredientele uscate se amesteca (faina, zahar, cocos, praf de copt, sare, coaja de lamaie), la fel se amesteca si cele umede (lapte cocos, ulei de cocos, lamaie, esenta). Se torna unele peste altele, se omogenizeaza cu o spatula si se toarna compiztia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de aproximativ 45-50 minute.
Vreau sa adauga 2 lucruri. Primul, uleiul de cocos trebuie sa il topiti putin la microunde, pentru ca in general se solidifica in camara (exceptand vara). Al doilea, in cazul acest laptele de cocos este cel din cutie, bine amestecat inainte de a masura. Adica crema de deasupra amestecata cu apa de dedesubt pentru a obtine un lichid gros. Nu puneti aceiasi cantitate de lapte de cocos din cutie care este foarte lichid.