Sirop simplu


Siropul simplu este un ingredient de baza pentru alte retete de prajituri si mai ales de bauturi. Este foarte usor de facut si se pastreaza foarte bine la frigider. Eu il folosesc in loc de zahar in limonada sau cockteiluri pentru ca zaharul este deja dizolvat si se incorporeaza in bauturi foarte usor.

INGREDIENTE:

 

apa + zahar in cantitati egale (ca volum)

 

pentru aroma: coaja de lamaie, ghimbir, menta etc

MOD DE PERPARARE:

 

Prepararea este banala. Zaharul si apa se pun pe foc intr-o craticioara. Intai se pune apa si apoi zaharul, pentru ce acesta sa se umezeasca in totalitate de la inceput si sa nu se lipeasca de cratita. Cand incepe se fiarba, se adauga optional aromele (in cazul de mai jos bucati de ghimbir curatate si taiate mic). Se lasa sa fiarba pana cand zaharul este complet topit si lichidul incepe sa se ingroase, se ia de pe foc, se lasa la racit si se pastreaza la frigider in sticule sau borcane.

Pentru sirop cu aromoa de caramel, puteti sa caramelizati intai zaharul in craticioara uscata, si apoi sa adaugati apa si sa fierbeti pana se dizolva caramelul.