Fudge


Ce este fudge? Este acelasi lucru cu ciocolata de casa? Nu chiar. Este tot un fel de baton de ciocolata sa ii zicem, dar facut cu ciocolata, nu ca lapte praf si cacao. Cu alta consistenta. mult mai fina, mai decadenta. Si cu vreo 2 milioane de calorii in plus :). 

INGREDIENTE:

400 gr lapte condensat (o cutie)

200 gr ciocolata cu lapte

200 gr ciocolata neagra

40 gr unt

optional nuci/alune

MOD DE PREPARARE:

 

Lista de ingrediente este scurta, practic sunt doar 2 ingrediente principale, ciocolata si lapte condensat, plus un pic de unt. Si metoda de preparare este la fel de simpla.

Picaturile de ciocolata impreuna cu laptele condensat si untul se pun intr-un castron la bain marie si se amsteca pana se topesc si se omogenizeaza toate ingredientele. Multe retete recomanda microunde pentru etapa aceasta, dar mie nu imi place sa folosesc cuptorul cu microunde, mi se pare ca nu pot controla procesul de topire. Am vazut so retete care spun sa pui ingredintele direct pefoc mic, dar nu mi se pare o idee buna pt ca ciocolata se poate arde foarte repede. Bain marie mi se pare cea mai buna solutie.

Dupa ce toate ingredientele sunt topite si amestecate se ia vasul de pe aburi si se incorporeaza nucile. Sau poti folosi alune, fructe uscate, stafide, esenta de rom sau de vanilie, putina cafea solubila etc. Posibilitatile sunt nelimitate.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se torna compozitia in tava. Se niveleaza si se lasa sa se raceasca si sa se intareasca la temeratura camrei sau, mai bine, in frigider. Eu prefer in frigider pentru ca este un fudge destul de moale si parca se inmoaie prea tare lasat pe masa. Il tineti ;a frigider si daca va place mai moale il lasati afara jumatate de ora inainte sa il cosumati.

Il taiati cubulete cand este intarit.