Tarta cu ciocolata


Acesta este un desert pentru iubitorii de ciocolata si doar pentru ei :). Este un desert usor de facut, la care puteti sa folositi orice fel de ciocolata doriti si orice decor. Este o coaja de tarta clasica, umpluta cu ganache de ciocolata. Clasic este ganache-ul de ciocolata neagra cu care veti obtine o tarta foarte satioasa, o feliuta ajunge. Dar va fi o feliuta delicioasa!

INGREDITENTE:

 

1 coaja de tarta

300 gr picaturi de ciocolata/tableta ciocolata

200 ml frisca lichida

nuci/alune

pasta de nuci/alune (optional)

MOD DE PREPARARE:

 

Incepeti prin a coace coaja de tarta. Aceasta este o tarta care nu necesita coacerea umpluturii, asa ca trebuie sa aveti pregatita o coaja de tarta rece, de forma si dimensiunea dorite.

Eu folosesc reteta de aici https://cms.e.jimdo.com/app/s44748abe88043b0f/p18a4641ff09f03e1?cmsEdit=1

Pentru ganache tocati ciocolata marunt, daca nu folositi picaturi de ciocolata. Eu le prefer pe acestea din urma pentru ca sunt mai usor de folosit si sunt speciale pentru prajituri. Mie imi plac cele de la Barry Callebaut care sunt de foarte buna calitate si la un pret decent. Si nu uitati: tarta aceasta este despre ciocolata, deci NU folositi ciocolata de proasta calitate sau ciocolata de menaj.

Frisca lichida se incalzeste pe foc sau la microunde. Trebuie sa fie fierbinte, dar nu sa fiarba. Se toarna peste ciocolata, se lasa 1 minut apoi se amesteca ciocolata cu frisca pana se obtine un amestec omogen. Se lasa un pic la frigider sa se mai intareasca, dar sa nu o uitati acolo pentru ca nu o sa puteti sa o mai turnati.

Se toarna apoi ganache-ul in forma de tarta si se decoreaza dupa preferinta. Eu aici am avut si o pasta de nuci si am uns coaja de tarta cu pasta de nuci inainte de a turna ciocolata, apoi am decorat cu nuci, alune si stafide.

Eu o prefer cu ciocolata neagra, dar puteti sa faceti si ganache de ciocolata cu late sau de ciocolata alba. Aveti insa grijsa sa fie un ganache destul de tare, pentru a nu se revarsa din tarta cand o taiati. 

Se pastreaza la frigider.

Update: martie 2021