Macaroons (biscuiti cu cocos)


Macaroons nu sunt Macarons :). Macaroons sunt niste biscuiti deliciosi facuti din cocos si bezea. Foare usor de facut, absolut deliciosi si o buna utilizare pentru albusurile ramase de la alte prajituri care necesita doar galbenus (ca de ex crema de patiserie).

INGREDIENTE:

 

105 gr albus

150 gr zahar

un praf de sare

esenta vanilie/migdale

220 gr cocos

130 gr ciocolata topita (optional)

MOD DE PREPARARE:

 

Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Dupa ce incepe sa se formeze spuma, adaugati treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea tare. Cand este gata se adauga esenta de vanilie si/sau migdale si se mai amesteca putin. Esenta de migdale este optioanala, dar mie imi place aroma impreuna cu cea de cocos. Peste bezea se adauga tot cocosul si se omogenizeaza cu o spatula. 

Compozitia se lasa la frigider minim 3-4 ore, cel mai bine peste noapte.

A doua zi se scoate dom frigider si se fac bilute mici care se pun pe o taca tapetata cu hartie de copt. Eu le iau cu o cupa mica de inghetata si fac bilute cam de marimea unei mingi de pinpong.

Se coc in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 18-20 de minute. Mai putin daca va plac mai albe si mai putin coapte, mai spre 20 de minute daca va plac mai rumenite.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar. 

Separat topiti niste ciocolata (de preferat neagra sau gen cuvertura pentru ca se intareste mai repede) si cand sunt reci se inmoaie fundul fiecarui biscuite in ciocolata si se lasa sa se intareasca.