Biscuiti cu unt


Varianta clasica si foarte versatila. Biscuiti clasici cu unt, ies de fiecare data, se mananca instant, rezista foarte bine daca sunt pastrati intr-o cutie inchisa ermetic. Puteti sa ii faceti mai subtiti si crocanti, sau mai grosi si pufosi. Cum va plac. Puteti sa ii lasati simplii, sa le presarati zahar deasupra inainte de coacere, sa ii imbracati in fondant, sau sa ii decorati cu royal icing. Sunt niste biscuiti care se decupeaza foarte frumos si isi pastreaza destul de bine forma la copt.

P.S. Si sunt biscuitii preferati ai lui Mos Craciun :) 

INGREDIENTE:

 

390 gr faina

sare

1 lingurita amoniac

200 gr pachet unt 

200 gr zahar

2 oua 

Esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Intr-un castron se cerne faina impreuna cu sarea si amoniacul. Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Se adauga oualele si vanilia si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga faina si se mixeaza, apoi se framanta cu mana. Se face o bila de aluat, se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider minim o ora. Dar poate foarte bine sa stea la frigider si peste noapte. Sa il scoatei cu jumatate de ora inainte sa il folositi daca il lasati asa mult.

Se intinde o foaie de aluat, se taie biscuitii in forma dorita, se dau din nou la frigider, minim 30 de minute (sau la congelator 10 minute) si apoi se  coc in cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 15 min. Dupa 12 minute sa ii verificati si sa stati cu ochii pe ei, pentru ca se pot arde foarte repede.

 

Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se glazura.

 

Daca vreti sa ii decorati cu fondant, ii udati cu o pensula cu foarte putina apa inainte de a pune fondantul.

 

 Daca vreti sa ii decorati cu royal icing, mai jos este reteta.

ROYAL ICING:

1 albus

1 lingurita zeama de lamaie

115 gr zahar pudra

 

Pentru royal icing, cu mixerul sau cu mana se bate albusul cu zeama de lamaie. Se adauga treptat zaharul pudra si se incorporeaza, pana se obtine consistenta dorita.

  

Pentru decorarea bisucitilor se traseaza o margine cu royal icing de consistenta mai groasa, se lasa sa se usuce, si apoi se umple interiorul formei cu royal icing mai subtire.

Si asa arata diverse variante ale acestor biscuiti facute de-a lungul timpului.

Update: decembrie 2020