Scones cu ness si ciocolata


O alternativa excelenta pentru un mic dejun reusit! Scones mi se par ideale pentru dimineata. Se fac foarte repede, nu dureaza mult nici coptul si merg excelent cu o cana de cafea. Aceasta este o varianta delicioasa cu ness si ciocolata (in cazul asta ciocolata neagra). Plus ca are jumatate faina integrala, putin zahar si .....ciocolata!. Super sanatos.

INGREDIENTE:

 

125 gr faina alba

125 gr faina integrala

45 gr zahar

praf  de copt

ness 

sare

85 gr unt

120 ml lapte

90 gr ciocolata topita

1 ou

esenta de vanilie

100 gr picaturi de ciocolata

zahar pentru decor

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

 

Se amesteca cele 2 feluri de faina, praful de copt si sarea. Folosind unrobot/chopper, se marunteste untul rece in compoztia de faina pana cand se obtine un amestec de consistenta nisipului. Operatiunea trebuie facuta repede pentru a nu se topi untul. In cazul in care folositi un chopper mai mic (ca aici_, puneti in el doar faina integrala si untul, pulsati si apoi amestecati toate ingredientele uscate in castron.

Peste faina se adauga oul, laptele, vanilia si ciocolata topita si se amesteca usor cu o spatula. Se incorporeaza cicolata taiata bucatele mici sau picaturi de cioocolata.

Aluatul se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta de cateva ori. Se formeaza o turta rotunda care se pune pe o tava mare tapetata cu hartie. Cu ajutorul unul cutit se taie in 8 felii (ca de pizza) fara sa se desprinda una de alta. Se presara cu zahar brun (sau zahar normal daca nu aveti brun - eu nu am avut rabdare sa il caut pe cel brun aici).

Se  coace aprox 25-30 de min, pana devine aurie. Sa nu fie foarte groasa turta pentru ca se va coace mai greu.