Asi putea spune, chec cu foarte multa cacao. Un chec dens si umed cu gust intens de cacao, nu foarte dulce. O felie la o cana de cafea iti ajunge. La noi checurile de genul asta sunt cele mai consumate dulciuri, si acesta dispare foarte repede din oferta :)
INGREDIENTE:
140 gr faina
50 gr cacao
praf de copt
sare
2 oua
200 gr zahar
135 gr unt topit
160 ml lapte
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Lista de ingrediente e mai lunga decat instructiunile de preparare :). Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt, sare), in alt castron le amestecam pe cele umede (unt topit, lapte, oua, esenta). Turneam amestecul umed peste cel uscat, onogenizam bine cu o paleta si turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Se coace timp de 45-50 de minute in cuptorul preincalzit la 180 gr C.