Banana bread cu nici si caramele


Ce ziceti de asta? Inca o reteta de banana bread :) Probabil vor mai urma cateva variatiuni, tinand cont ca vesinic avem banane care se strica si pe care nu vreau sa ale arunc. Plus ca la noi un chec din asta dispare in maxim o zi. Este excelent de luat la scoala in loc de prostiile din punga. 

Poate suna cam ciudat partea cu caramelele, dar sa stiti ca se topesc in interiorul checului si sunt delicioase. Dar sa fie din acelea moi, gen fudge, nu din cele care iti rup dintii. 

INGREDIENTE:

 

260 gr faina

110 gr zahar brun

praf de copt

amoniac

100 gr nuci/alune/stafide

100 gr caramele moi

2 banane mari coapte

2 oua

110 gr unt topit

110 gr smantana

esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 

Nu sunt retele astea americane vreo culme a cofetariei internationale, dar au 2 mari avantaje: sunt simple si fac putin mizerie. Genul one-bawl-recipe. Ma rog, two bawls.

Ca urmare, intr-un castro amestecati faina, zaharul, praful de copt, amoniacul, 2 treimi din caramele taiate bucati mici si 2 treimi din nuci/alune/stafide. In alt castron amestecati bananele zdrobite cu ouale, unul topit, smantana si esenta de vanilie.

Combinati cele 2 compizitii si amestecati usor cu o spatula doar pana la omogenizare.

Turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati desupra caramelele si nucile/alunele/stafidele ramase. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de aproximativ 60 de minute. Pare mult, dar compizitia este multa si densa. Pe la jumatatea timpului de coacere scadenti temperatura pe la 170 gr C ca sa nu se arda prea tare checul pe deasupra.