Chec cu mirodenii


Un chec excelent pentru o zi de toamna. Datorita mirodeniilor are o aroma deosebita si merge excelent la o cana de cafea.

INGREDIENTE:

 

250 gr faina

190 gr zahar

150 gr zahar brun

2 oua

115 gr unt moale

180 ml lapte batut

sare

1/2 plic amoniac

scortisoara/cuisoare/ghimbir/nucsoara

MOD DE PREPARARE:

 

Desi lista de ingrediente nu e tocmai scurta, checul se face fara prea mare efort. 

In bolul de la mixer, prevazut cu plaeta, se pun toate ingredientele uscate: faina, zahar, zahar brun, sare, amoniac, mirodenii (puteti folosi combinatia de condimente pentru turta dulce) si se omogenizeaza. Se adauga laptele batut, apo untul si la final oualele, omogenizand compozitia dupa fiecare ingredient adaugat.

Se tapeteaza cu hartie de copt p tava de chec si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C timp de aproximativ 50 de minute. Se incearca checul cu o scobitoare si daca iese curata inseamna ca este copt.

Se lasa sa se raceasca complet, scos din tava, inainte de a se taia.