Chec cu banane (Banana Bread)


Toti am ramas vreodata cu 2-3 banane prin bucatarie pe care nu le mai vrea nimeni. Si pana la urma ori se sacrifica cineva ca sa nu facem risipa, ori ajung direct la gunoi :)). 

Reteta de mai jos este solutia ideala pentru bananele super-coapte si nedorite de nimeni. Plus ca este foarte usor si rapid de facut si absolut delicioasa la o cafea. 

Este important insa, sa folositi banane foarte coapte, din acelea care deja au pete negre pe coaja. Fac diferenta in ceea ce priveste textura prajiturii si mai ales aroma.

 

INGREDIENTE:  

 

115 gr nuci/alune (optional)

230 gr faina

150 gr zahar

1 lingurita praf de copt

¼ lingurita amoniac

¼ lingurita sare

1 lingurita scortiosoara

2 oua mari

110 gr unt topit

3 banane mari (aprox 450 gr)

 

Esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE: 

 

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-un castron se amesteca cu telul toate ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt, amoniac, sare si scortisoara. Se adauga nucile/alunele (puteti sa adaugati si stafide sau alte fructe uscate, daca va place).

Intr-un al castron se zdrobesc bananele cu furculita, se adauga oualele batute, untul topit si vanilia. Se amesteca bine.

Folosind o spatula se incorporeaza amestecul de banane in ingredintele uscate. Se amesteca doar pana la omogenizare. Daca se amesteca prea mult prajitura iese tare si gumoasa.

Compozitia va mai groasa decate un chec obisnuit.

 

Se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa si se da la cuptor aprox 50 de min.

 

Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se felia, altfel este sfaramicioasa.