Crema de ciocolata si mascarpone


O crema usor de facut, excelenta pentru decorat cupcakes. Nu va trebuie decat niste ganache de ciocolata intarit si mascarpone. Nu este la fel de tare ca si crema de unt, deci nu este o crema pentru facut flori sau alte decoruri sofistiate, dar este foarte buna la gust si nu este atat de dulce ca si crema de unt.

INGREDIENTE:

 

ciocolata

smantana pentru frisca

mascarpone

MOD DE PREPARARE:

 

Primul pas este sa faceti un ganache 1:1 si sa il raciti in firgider pana se intareste. Ganache-ul este simplu de facut. Puneti ciocolata si smantana pentru frisca (in cantitati egale) intr-un castron si puneti la microunde in serii de 30 de secunde pana se incalzeste destul lichidul pentru a topi ciocolata. Amestecati sa se omogenizeze si lasati la frigider pana se intareste.

Ganache-ul intarit se pune in mixer si se mixeaza pana se spumeaza. Se poate folosi asa, simplu, dar parca e cam intens gustul. Eu prefer sa ii adaug o cantitate egala de mascarpone care se mixeaza pana se omogenizeaza crema.

Reteta nu are cantitati pentru ca decideti voi de cata crema aveti nevoie. Regula este sa folositi cantitati egale de ciocolata si smantana pentru ganache si mascarpone mai mult sau mai putin fata de gramajul ganache-ului in functie de cum va place ca si gust.