French toast


...sau friganele, mai pe romaneste. Oricum le ziceti sunt o solutie absolut delicioasa pentru o dimineata plictisitoare. Plus ca sunt o modalitate foarte buna de a salva paine mai veche sau o bucata de cozonac pe care nu o mai vrea nimeni.

Mie imi place sa folosesc paine alba dulce, gen brioche, mi se pare ca se potriveste cel mai bine. Si imi place sa o tai felii groase ca sa poate absorbi mult din compozitia de lapte si oua.

INGREDIENTE:

 

paine

2 oua

1 pahar cu lapte

2-3 linguri de zahar

vanilie

scortisoara

sare

unt pentru prajit.

 

 

MODALITATE DE PREPARARE:

 

Aceasta nu este o reteta cu cantitati foarte exacte. Desi mie imi plac cantitatile exacte. Nu cred ca sunt multe prajituri pe care sa le poti face din ochi. Dar asta merge. Pentru vreo 6 felii mari de maine, folosesc cantitatile de mai sus, asa din ochi.

Modul de preparare este mai mult decat simplu. Intr-un castron mai mare si nu foarte adanc se amesteca ouale batute cu lapte, esenta de vanilie, 2-3 linguri de zahar, un praf de sare si putin scortisoara (daca va place).

Fiecare felie de paine se inmoaie in acest amestec si apoi se prajeste in unt si putin ulei, pe ambele parti. Daca folositi doar unt pentru prajit, se poate arde mai repede.

La final, dupa ce le scoateti pe o farfurile, puteti sa le mai presari cu putin zahar si scortisoara. Sau sa turnati peste ele miere sau alt sirop dulce.

Si daca vreti sa duceti desertul asta la alt nivel, inlocuiti paine cu cozonac :))))