Briose cu prune


O reteta de briose delicioase si sanatoase, cu fructe, fara crema, tocmai bune pentru o gustare sau chiar pentru micul dejun.

In loc de prune puteti folosi si alte fructe de sezon cu o consistenta asemanatoare (caise, visine etc).

INGREDIENTE:

120 gr zahar

300 gr faina

100 ml ulei

125 gr smantana

2 oua

sare

esenta de vanilie

1/3 praf de copt

1/4 amoniac

10 prune 

MOD DE PREPARARE:

 

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, sarea, praful de copt si amoniacul. Se adauga cele 2 oua, uleiul, smantana si esenta si se amesteca totul cu o spatula (nu este necesar mixerul) pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga prunele taiate bucati mici si se incorporeaza. Optional puteti sa adaugati scortisoara, condimente pentru turra dulce, nuci macinate mare etc.

Intr-o tava pentru briose de pun hartiile pentru briose si se umplu 2/3 cu aluat. Eu folosesc o lingura de inghetata pentru a distribui aluatul uniform

Se coc la 180 gr C timp de aprox 30 de minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.